Muotia netistä

Vaatteet ja kengät ovat yksi verkkokauppojen eniten myydyistä tuoteryhmistä. Globaali liikevaihto liikkuu nyt jo yli 500 miljardissa, ja kasvua on odotettavissa tulevina vuosina.

Muodin verkkokaupat valtaavat markkinoita

Verkkokauppojen keskinäinen kilpailu asiakkaista takaa kuluttajille aina vain helpompia ja monipuolisempia ostokokemuksia. Kuluttajan kärsivällisyyden rajat tulevat aina vain nopeammin vastaan, ja sivustojen suunnittelijat saavat panna parastaan, että asiakkaat löytävät etsimänsä nopeasti ja viihtyvät sivulla mahdollisimman pitkään.

Mobiililaitteiden yleistyessä moni kauppa on joutunut kehittämään myös mobiiliaplikaation, jotta asiakkaan ei tarvitse vaivautua avaamaan edes tietokonetta. Somealustoilla pyörivistä mainoksista on helppo siirtyä suoraan kauppaan.

Vastuullisuus on nykyajan trendi, ja siihen panostavia muodin verkkokauppoja alkaa olemaan koko ajan enemmän. Suosittuja ovat kierrätetyt materiaalit ja esimerkiksi vegaaniset vaatteet, eli ne, joissa ei ole mitään eläinperäistä, ympäristömyrkkyjä tai haitallisia väriaineita. Osa verkkokaupoista lupaa, että heidän tuotteiden alkuperä on selvitettävissä raaka-aineiden alkuperään asti. Nämäkin ovat hyviä kilpailuvaltteja.

Netin parhaat muodin verkkokaupat tarjoavat asiakkailleen monipuolisen valikoiman eri tuoteryhmiä, joista voit koota tyylikkäitä kokonaisuuksia. Vaatteet, jalkineet, kosmetiikka ja korut, kaikki samalla kerralla, yhteensopivasti.

Toiset verkkokaupat ovat päättäneet keskittyä vain muutamaan tuoteryhmään, ja tarjoavat yksilöllisempiä vaihtoehtoja. Luksusmuotia suoraan maailman catwalkeilta, vintage-vaatteita, boheemia katumuotia, urheilu- ja harrastusvaatteita. On kierrätettyihin merkkivaatteisiin keskittyviä liikkeitä, business-pukeutumisen ammattilaisia, ja lastenvaateliikkeitä.

Mitä kannattaa huomioida asioidessasi verkkokaupassa

Nykyään verkkokaupoissa asioiminen on helppoa, nopeaa ja turvallista. Kunhan varmistat ensin, että verkkokauppa on aito, eli sieltä löytyy tarvittavat yhteystiedot, muutakin siis kuin info-alkuinen sähköpostiosoite. Jos olet epävarma, niin kannattaa myös lukea asiakaskommentteja. Maksaminen on turvallisinta hoitaa luottokortilla, tai mahdollisella laskulla tuotteen toimituksen yhteydessä.

EU:n alueella ei tarvitse maksaa tullia, mutta EU:n ulkopuolelta tulevista, yli 10 € arvoisista paketeista menee aina sekä tullimaksu että arvonlisävero. Poikkeuksia on alkoholin, tupakkatuotteiden, kirjojen ja kosmetiikan osalta.

Toimitusmaksun voit useassa kaupassa välttää sillä, että liityt jäseneksi tai ostat tarpeeksi isolla summalla kerrallaan. Kaupan saa peruuttaa Suomessa 14 vrk ja EU:ssa vähintään 7 vrk aikana. Osa ulkomaisista kaupoista ilmoittaa hinnat verottomina, eli kannattaa olla tarkkana. Vaatteita tilatessa kansainvälisestä kokotaulukosta on hyötyä.